ONTDEK ONZE OVERIGE DUIKCURSUSSEN

SPECIALTIES

Duikcursus volgen? Go Dive Woerden verzorgt naast de proefduik, het open water duiken, de opfriscursus en het bootduiken ook nog andere duikcursussen. Hier vind je een overzicht van alle overige specialties.

Wat is een Specialty?

Een Specialty bestaat uit een stukje theorie, gegeven door eigenaar en instructeur Joep, in onze gezellige bar. Afhankelijk van de Specialty volgt een duik in onze duikvijver of volgen meerdere buitenduiken met onze boot in de Vinkeveense plassen. Hier brengen we de theorie in praktijk.

PPB Specialty

Herinner jij je eerste duik nog? Ging je als een pingpongbal door het water? Heb je soms nog moeite met zweven? Een ervaren duiker herken je wat ons betreft aan hoe hij door het water zweeft. Dit is niet alleen fijner, maar ook belangrijk voor de kwetsbare onderwaterwereld. Als je in de toekomst gaat wrak- of grotduiken is het essentieel om deze vaardigheid onder de knie te hebben. Daarom leer je tijdens de PPB Specialty je trimvaardigheden te verbeteren en met de juiste hoeveelheid lood de controle te krijgen over je drijfvermogen. De PPB Specialty bestaat uit een stuk theorie middels een e-learning en twee buitenduiken.

Kosten € 145,00

Navigatie Specialty

Onze divemaster Anne verdwaalt nog in de supermarkt, maar vindt onder water prima de weg. Ongeloofwaardig? Nee hoor. Je hoeft echt geen richtingsgevoel te hebben om onderwater te kunnen navigeren. Na de Navigatie Specialty kun jij, door naar de omgeving te kijken (lichtinval en vegetatie) en te navigeren op een kompas, de weg naar de boot of kust terug vinden. Na deze specialty durf je het aan om zonder gids op pad te gaan en samen met je buddy de omgeving te ontdekken. De Navigatie Specialty bestaat uit een stuk theorie middels een e-learning en vier buitenduiken.

Kosten € 195,00

Nachtduik Specialty (tip van divemaster Anne)

Er zijn weinig duikers die niet te porren zijn voor een nachtduik. Dit komt doordat de sfeer en de voorbereidingen naar en tijdens de nachtduik uniek zijn. Een nachtduik is niet alleen avontuurlijk, maar het onderwaterleven is ook compleet anders dan overdag. ’s Nachts is er vaak veel meer te zien, omdat vooral de grote jongens naar buiten komen. Benieuwd? Kom met ons mee en leer alles wat je nodig hebt. De Navigatie Specialty bestaat uit een stuk theorie middels een e-learning en vier buitenduiken.

Kosten € 195,00

Diepduik Specialty (favoriet van eigenaar/instructeur Joep)

Je kunt de Diepduik Specialty alleen volgen als je de bovenstaande specialties afgerond hebt. Na het voltooien van de e-learning, nemen we de theorie met je door in ons klaslokaal. Daarna volgen vier buitenduiken. Je duikt tot 40 meter diepte en hebt dus naast je ervaring ook kennis van je materiaal nodig. Ben je klaar om de diepte in te gaan? Je zult merken dat de kou en diepte effect hebben op je lichaam en geest. De Diepduik Specialty is een goede, nuttige ervaring, waarna je boven komt met een nieuwe dosis zelfvertrouwen. De Diepduik Specialty bestaat uit een stuk theorie middels een e-learning en vier buitenduiken.

Kosten € 245,00

Nitrox Specialty

Duiken met Nitrox, een gasmengsel met een hoger percentage zuurstof, is wezenlijk anders dan duiken met perslucht. Met Nitrox kun je jouw duiktijd verlengen. Liefhebbers van duiken met Nitrox geven aan dat ze vaak minder vermoeid zijn dan na een duik met gewone perslucht. Tijdens deze Nitrox Specialty leer je hoe je een duik moet plannen door gebruik te maken van speciale duiktabellen. Daarnaast leren we je alles wat je moet weten over Nitrox en duikflessen voor Nitrox. Deze Nitrox Specialty bestaat uit theorie middels een e-learning.

Kosten € 145,00

Zoeken en Bergen Specialty (tip van onze instructeur Pierre)

Wil je leren hoe je zelfstandig een onderwater zoekactie voorbereidt en uitvoert? Dan is de Zoeken en Bergen Specialty iets voor jou! Je leert spullen terug te vinden die mensen kwijtgeraakt zijn, zoals een telefoon of sleutels. In deze Specialty speel je met verschillende materialen, zoals een kompas bij het zoeken met een patroon en een hefballon om zware spullen naar de oppervlakte te brengen. Ook pas je meettechnieken toe door je vinslagen te tellen. Deze Zoeken en Bergen Specialty bestaat uit een stukje theorie middels een e-learning en vier buitenduiken.

Kosten € 245,00

Andere specialties

Wij bieden naast bovenstaande Specialties ook andere cursussen:

Bootduiken € 145,00
Driftduiken € 245,00
Droogpak € 195,00
Wrakduiken € 245,00

Rescue Diver

In de cursus Rescue Diver leer je om te denken als reddingsduiker. Een Rescue Diver leert om verder te kijken dan alleen zichzelf en neemt de veiligheid van andere duikers zeer serieus. Je bereid jezelf erop voor om problemen te voorkomen en in geval van nood te handelen met de juiste technieken.

PADI Dive Master

Wil je een PADI Divemaster worden? Dan heb je een aantal theorielessen, watervaardigheidsoefeningen, workshops en praktijkbeoordelingen nodig. Go Dive Woerden bied je de mogelijkheid om Dive Master te worden. Het PADI Dive Master -brevet kan de eerste stap zijn om een professionele duiker te worden.

Go Dive Proefduik Woerden

Eén van deze specialties volgen?