PADI OPEN WATER DIVER CURSUS

OPEN WATER DUIKER

Wil je jouw eerste duikbrevet halen? Start dan met de PADI Open Water Duiker cursus bij Go Dive Woerden, waarin je de basisvaardigheden en duikapparatuur leert kennen. Onze PADI-opleidingen zijn zo ontworpen dat je de theorie via een online e-learning op je eigen tempo kunt leren, wanneer het jou uitkomt. Na deze e-learning worden de vragen met je doorgenomen in ons klaslokaal, zodat we er zeker van zijn dat je de theorie goed hebt begrepen. Daarna starten we met het leukste onderdeel: het praktische gedeelte van de cursus. De groepsgrootte is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Je kunt dus ook gewoon samen leren duiken.

Hoe ziet een PADI-cursus eruit?

Na het behalen van je theorie gaan we verder met de praktijk: tijd om het water in te gaan! Het avontuur gaat nu echt beginnen. Allereerst meet onze instructeur een duikuitrusting bij je aan. Dit wordt als het ware jouw “tweede huid”. In de duikvijver breng je de theorie in praktijk en oefenen we de duikvaardigheden. Hoe vaak we in de duikvijver duiken hangt helemaal van jou af. We nemen de tijd, zodat je vertrouwd raakt met je apparatuur en deze nieuwe wereld.

Zodra je de duikvaardigheden onder de knie hebt, ga je het buitenwater in. Onze boot in Vinkeveen brengt je naar verschillende duikplekken. Met jouw vertrouwde instructeur, in het buitenwater vaak geassisteerd door een divemaster, herhaal je alle duikvaardigheden. We combineren oefening altijd met plezier, dus gaan we ook een stukje zwemmen en het onderwaterleven van Vinkeveen ontdekken. Als je de cursus met succes hebt afgerond, ben je een gecertificeerd Open Water duiker. De PADI-certificering is wereldwijd erkend en de duikmogelijkheden zijn grenzeloos. Start dit avontuur vandaag nog!

Duikapparatuur leren kennen

We kunnen ons voorstellen dat duikapparatuur er ingewikkeld uitziet. Daarom leren wij je tijdens de PADI Open Water Cursus om al deze materialen goed te gebruiken. Daarnaast zijn al onze instructeurs op de hoogte van de nieuwste materialen en “gadgets” die de duikwereld rijk is. Bij vragen over aanschaf kan je altijd bij hen terecht.

Een PADI Open Water Cursus bestaat uit:

5 Online sessies
Je gaat thuis aan de slag met de theorie middels een e-learning. Dit kan lekker op je eigen tempo, vanuit je luie stoel. We kunnen ons goed voorstellen dat je na deze theorie vol met vragen zit. Daarom behandelen onze instructeurs de vragen en antwoorden onder het genot van een kopje koffie of thee in ons gezellige leslokaal.

5 Zwembad duiken
Om vertrouwd te raken met de materialen en technieken uit de theorielessen, is het belangrijk om deze eerst te oefenen in onze verwarmde, twee meter diepe duikvijver. Hierin kun je snel weer naar de oppervlakte zwemmen. Tussen de vissen leer je alle vaardigheden die van belang zijn voor duiken in het buitenwater. Je wordt begeleid door jouw instructeur die afhankelijk van de groepsgrootte, geassisteerd wordt door een divemaster.

4 Buitenwater duiken
Nu gaat het echt beginnen! We duiken tijdens een georganiseerde bootduik in totaal 4 keer over 2 dagen, met een buddy en/of vaste instructeur. Hoewel op de boot ook ervaren duikers zijn, focus jij je enkel op jouw eigen duik. De instructeur, vaak geassisteerd door een divemaster, begeleid je bij elke stap. De bootduik is een leuke, gezellige en leerzame ervaring waar naast het oefenen van de in de duikvijver getrainde vaardigheden, ook ruimte is om te genieten. Na de buitenduiken is de cursus voltooid en ben je een PADI Open Water Duiker.

Kosten

De prijs van een PADI Open Water Duiker cursus bedraagt € 550,-. Dit is inclusief theorie, praktijk in de duikvijver, materiaal huur, bootduiken en begeleiding van jouw vaste instructeur.

Tijden

Wij hanteren geen vaste dagen of tijden. De duik zal altijd in overleg met jou plaatsvinden. Het is daarnaast ook mogelijk om een privéles of spoedcursus te volgen.

Go Dive Proefduik Woerden

Wil jij deze PADI Open Water cursus volgen?