DAN-CURSUSSEN

Stel je voor: een duiker komt in de problemen en heeft dringend medische hulp nodig. Weet jij wat je moet doen? Met de DAN-cursus weet je precies hoe je onderwater iemand in nood kunt helpen. Bij Go Dive kun je verschillende medische curssusen volgen, met diverse thema’s. Met onze internationaal erkende DAN-opleidingen bereiden wij je voor om hulp te kunnen bieden op zo’n cruciaal moment.

Wat is DAN?

DAN staat voor Divers Alert Netwerk en is een wereldwijd erkende organisatie die, naast onderzoek naar duik-medische vraagstukken, ook cursus materiaal verstrekt. Go Dive Woerden verzorgt deze opleidingen.

Welke DAN-opleidingen (thema’s) zijn er?

First Aid
De DAN First Aid cursus is een EHBO cursus voor cursisten die al gebrevetteerd zijn als Basic Life Support providers, die willen leren om EBHO-technieken toe te passen op letsel of ziektes die het leven van het slachtoffer niet direct in gevaar brengen.

Basic Life Support and Defibrillation
In deze cursus leer je om een volwassen slachtoffer te ondersteunen tijdens een hartstilstand of levensbedreigende verwonding, door middel van reanimatie en AED.

Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies
Hier leer je eerste hulp met zuurstof te verlenen tijdens een ongeval die niet duik-gerelateerd is.

Oxygen First Aid for Diving Emergencies
Deze cursus leert je duikers en niet-duikers en duikongevallen te leren herkennen. Ook leer je eerste hulp met zuurstof te verlenen tijdens een duikongeval.

Advanced Oxygen First Aid voor Scuba Diving Injuries
Heb jij met succes de cursus DAN Oxygen First Aid for Diving Emergencies afgerond? Dan kun je in deze cursus leren om te gaan met een positieve druk automaat, zoals de MTV100 of een bag-valve-mask.

On-site Neurological Assessment for Divers
Deze geavanceerde cursus leert DAN Oxygen Providers om basale neurologische beoordeling van een mogelijk gewonde duiker uit te voeren.

Hazardous Marine Life Injuries
In deze cursus leer je gevaarlijke zeediersoorten te identificeren om verwondingen te vermijden en voorbereid te zijn op het verlenen van eerste hulp.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat voor een deel uit zelfstudie, waarbij je thuis de theorie online doorneemt. Na de zelfstudie bespreken we de theorie in groepsverband in ons leslokaal en verdiepen we ons in de lesstof. We maken hierbij ook gebruik van materialen, zodat je de theorie met de praktijk kunt koppelen en vertrouwd raakt met de materie. Tot slot spelen we een aantal scenario’s van (duik)incidenten zo realistisch mogelijk na, zodat je zelf iemand in nood kunt helpen. Op deze manier testen we of je klaar bent om op het juiste moment in te grijpen.

Go Dive Proefduik Woerden

Wil jij één van deze DAN cursussen volgen?