Rescue Duiker

In de cursus Rescue Diver leer je om te denken als reddingsduiker. Een Rescue Diver leert om verder te kijken dan alleen zichzelf en neemt de veiligheid van andere duikers zeer serieus. Je bereid jezelf erop voor om problemen te voorkomen en in geval van nood te handelen met de juiste technieken. Interesse? Haal dan je Rescue Diver brevet bij Go Dive Woerden!

Rescue Diver Brevet (favoriet van eigenaar/divemaster Marja)

“Dit is de leukste cursus die je kunt volgen. Je leert mensen redden die in problemen raken in en onder water. De cursus is niet alleen belangrijk en serieus, maar de oefeningen zijn uitdagend en vaak ook gewoon heel leuk om te doen. Ik mag voor slachtoffer spelen en ik beloof je vast: daar ben ik heel goed in!”

Hoe ziet de cursus eruit?

Als eerste leer je thuis vanuit je luie stoel, op je eigen tempo alle theorie via een e-learning. Dit sluit je af met een examen. Voor het examen nemen we de vragen en antwoorden met je door in ons leslokaal, zodat we zeker weten dat je de theorie beheerst en begrijpt. Op dit moment kun je tevens alle vragen die je tijdens het volgen van je e-learning hebt gekregen, stellen aan onze ervaren instructeur.

EFR (Emergency First Response)

Bij de Rescue Diver cursus is de EFR training inbegrepen. Hierin leer je middels een online e-learning EHBO toe te passen en te reanimeren of de AED te gebruiken. Na de theorie en EFR starten we met het leuke, leerzame gedeelte van de cursus en gaan we de duikvijver in. Je leert hier alle vaardigheden die je nodig hebt om een goede Rescue Diver te worden, in een overzichtelijke en veilige omgeving.

Zodra jij en je duikinstructeur tevreden zijn en je alle vaardigheden onder de knie hebt, herhalen we deze scenario’s in het buitenwater. Met onze boot gaan we de Vinkeveense plassen op. Hier wordt in vier duiken getoetst of je de theorie en praktijk weet toe te passen. Tijdens deze duiken spelen we verschillende scenario’s na. Bloedserieus, maar er wordt ook heel veel gelachen. Heb je alle scenario’s goed volbracht? Dan mag je jezelf een Rescue-diver noemen en krijg jij het wereldwijd erkende PADI Rescue Diver Brevet.

Wat kost het Rescue Diver Brevet?

Rescue + EFR € 495,00

Go Dive Proefduik Woerden

Interesse in een Rescue Diver brevet?